Lakóházat ürítenek ki, rakpartot zárnak le egy gránát miatt a XIII.kerületben

Vágólapra másolva!
 A Margit híd felújítása közben talált aknavető gránát miatt ürítenek ki egy lakóházat Budapesten. A szombati művelethez a pesti alsó- és felső rakpart egy részét is lezárják. 
Vágólapra másolva!

Százhúsz milliméteres aknavető gránátot találtak szerdán a Dunában a híd pesti oldalán, a két első pillérnél. A gránátot a tűzszerészek szombat délelőtt 10 órától hatástalanítják - közölte a Fővárosi Polgári Védelmi Igazgatóság.

A szervezet közleménye szerint a hatástalanításig forgalomlezárás és egy lakóház kiürítése válik szükségessé, és érintett az Országgyűlés Hivatala is. A XIII. kerületi Újpest rakpart 1-3. szám alatti lakóépület kiürítése szombaton 8 órakor kezdődik, a Fővárosi Polgári Védelmi Igazgatóság és a rendőrség szakemberei végzik. A lakókat az igazgatóság XIII. kerületi kirendeltsége értesíti, és ideiglenes befogadóhelyet üzemeltet a Berzsenyi Dániel Gimnáziumban.

Az ideiglenes forgalomlezárás érinti a Margit hidat, a Margitsziget déli részét, valamint a pesti alsó és felső rakpart részeit. A hétvégi időpontot azzal indokolta az igazgatóság, hogy így kisebb problémát okoz a forgalom lezárása.