Édesapja hozta haza az olasz börtönből Keleti Györgyit

Vágólapra másolva!
Kiengedték az olaszországi Rebibbia város női börtönéből Keleti Györgyit, akit üzletszerű kéjelgés elősegítésével gyanúsítottak - írja a Vasárnapi Blikk. A playmate-et édesapja, Keleti György volt honvédelmi miniszter hozta haza Magyarországra.
Vágólapra másolva!

Váratlanul szabadon engedték pénteken a vizsgálati fogságból Keleti Györgyit. A playmate-et az olaszországi Rebbibia város női börtönében tartották fogva üzletszerű kéjelgés elősegítésének gyanújával. Keleti Györgyi ügyvédje a Vasárnapi Blikknek elmondta, hogy a vádat nem találták megalapozottnak, és úgy vélték, nincs kellő bizonyíték védence ellen. A Vasárnapi Blikk utolérte Keleti György egykori honvédelmi minisztert, Györgyi édesapját, aki megerősítette a hírt, hogy lánya hazaért, de részleteket nem kívánt elárulni.


Keleti Györgyi ellen egy időben két országban is folytattak eljárást üzletszerű kéjelgés elősegítése miatt. Az Olaszországban kiadott európai elfogatóparancs alapján kapták el január elején, amikor a müncheni munkaügyi központban munkavállalási engedélyért folyamodott. Györgyi a vád szerint lakásokat bérelt prostituáltaknak különböző olasz városokban, segítséget nyújtott ahhoz, hogy az interneten hirdessenek, a bevételből pedig részesedést kapott.

Ahogy arról az [origo] is hírt adott, Keleti Györgyi 2009-ben került a magyar nyomozók látókörébe, amikor az olasz rendőrök megkeresték a Magyar Nemzeti Nyomozó Irodát, hogy adatokat gyűjtsenek róla. Az olasz rendőrség gyanúja szerint Keleti Györgyi 2006 és 2008 között lányokat futtatott Olaszországban, egyes tanúk szerint napi 100-150 euró közvetítői díjért cserébe. Ellene itthon tavaly április elején emeltek vádat tízrendbeli üzletszerű kéjelgés elősegítése miatt. Ugyanezen vádak miatt bocsátott ki ellene Olaszország is nemzetközi elfogatóparancsot, és kérte a kiadatását. A magyar hatóságok azonban ezt megtagadták, mondván, olyan ügyről van szó, melyet itthon is elbírálhatnak. A Pesti Központi Kerületi Bíróságon folyamatban van egy büntetőper Keleti Györgyi ellen.