"Megvan a zsebpénzem" - pénzért is mentek fiatalok a Nemzeti Múzeumhoz

Március 15. nemzeti ünnep,   állami ünnepség a Nemzeti Múzeumnál, Orbán Viktor beszél
Vágólapra másolva!
Mintegy ötszáz ember kapott 1500-2000 forintot azért, hogy végignézzék és megtapsolják a Nemzeti Múzeumnál tartott március 15-i ünnepséget - állította az [origo]-nak több, magát statisztának mondó fiatal. A Miniszterelnökség tájékoztatása szerint a lépcsőn álló emberek látványa része volt az ünnepi műsornak.
Vágólapra másolva!

Szervezett statisztákat hívtak a Nemzeti Múzeumhoz a március 15-ei ünnepségre, ahol beszédet mondott Orbán Viktor miniszterelnök is - állították kedden reggel az [origo]-nak a helyszínen magukat statisztának mondó fiatalok. Az egyik fiatal szerint ötszázuknak fizetett egy meg nem nevezett cég azért, hogy részt vegyenek a megemlékezésen.

Egyikük azt mondta, hogy "nem igazán érdekli őket Orbán beszéde" és egyébként a politika sem, de fejenként 1500-2000 forintot kapnak a részvételért. A fiatal nem árulta el, hogy melyik cégtől kapták a megbízást. Egyikük szerint nem kell mást tenniük, mint állni és nézni, más szerint tapsolniuk is kell. Három kokárdát viselő lány elmondta, hogy a pénzt az ünnepség után kapják meg.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=ev6LoZ7JTAHe1xN8

Arra a kérdésünkre, hogy miért volt szükség statisztákra, ki és mennyit fizetett a munkájukért, Havasi Bertalan, a Miniszterelnökség sajtófőnöke azt mondta: "ismereteim szerint a művészeti produkció, vagyis az ünnepi műsor része volt a lépcsőn álló emberek látványa. A rendezvényen egyébként a korábbi évekhez képest sokkal többen, több tízezer ember, fiatalok, idősek, családok ünnepelték örömmel, szabadon március 15-ét" - tette hozzá. Nagy Anna kormányszóvivő titkárságán telefonon annyit közöltek, hogy nem tudnak többet hozzátenni a Havasi Bertalan által elmondottakhoz.