A II. kerület örül, hogy nem náluk lesz az Elvis tér

Vágólapra másolva!
Támogatja Tarlós István döntését a II. kerületi önkormányzat, melynek értelmében nem II. kerületi közterületet neveznek el Elvis Presly-ről.
Vágólapra másolva!

"A II. kerületi önkormányzat vezetése támogatja Tarlós István főpolgármesternek azt a döntését, amely szerint az Elvis Presley teret nem a II. kerületben, a Margit híd budai hídfőjénél kívánja kijelölni" - írta a kerületi hivatal csütörtöki közleményében.

Az önkormányzat szerint az említett budai közterületen található az első világháborús magyar és lengyel történelmi vonatkozású Przemysl-emlékmű, és ennek a megőrzése fontos eleme a hagyományos lengyel-magyar kapcsolat megtartásának. A kerület hivatalvezetője szerint egy telefonos felmérés alapján a kerületi válaszadók 73 százaléka úgy nyilatkozott, hogy az eddig névtelen közterületnek a rajta álló emlékmű témájához jobban illeszkedő elnevezést javasol.

A Városháza kommunikációs igazgatója, Szűcs Somlyó Mária szerdán közölte, hogy a főváros vezetői a Ferenc körút-Üllői út kereszteződést neveznék el Elvis Presley térnek. Az internetes szavazás végeredménye szerint a Margit híd budai hídfője lehetett volna az Elvis Presley tér, de a főváros "erős lengyel kötődésre" hivatkozva mégis azt javasolta a közgyűlésnek, hogy a szavazáson "még dobogós" VIII-IX. kerületi helyszínt, a Ferenc körút-Üllői út kereszteződését nevezzék el Elvis Presley-ről.