Panasz miatt vizsgálja Az Este kiegyensúlyozottságát a médiahatóság

Vágólapra másolva!
Egy, az MSZP kevés júniusi szereplése miatt vizsgálatot indított az MTV Az Este című műsorának ellenőrzésére - írja a Népszabadság. A hatóság azt vizsgálja, hogy érvényesült-e a műsorban a politikai kiegyensúlyozattság. Az MTV szerint a témák határozták meg a kifogásolt időszakban a vendégeket, a kiegyensúlyozottság a műsorfolyam egészében érvényesült.
Vágólapra másolva!

Egy beadvány nyomán vizsgálatni kezdte a médiahatóság az MTV Az Este című műsorát - írja Népszabadság, amelynek információját megerősítette a hatóság.

A beadvány szerint 2010. június 14-20. között Az Estében az MSZP képviselője mindössze egyetlen alkalommal szerepelt "annak ellenére, hogy számos olyan politikai tárgyú téma volt az általuk vizsgált időszakban a műsorban, melyben a kiegyensúlyozottság érdekében szükséges lett volna a Magyar Szocialista Párt álláspontjának ismertetésére". A hatóság szerint 3-4 hét múlva születhet döntés az ügyben.

A lap megkeresésére az MTV-nél azt közölték, hogy Az Este című műsorukban nem sértették meg a médiatörvény rendelkezéseit, a meghívottak kiválasztását kizárólag a témaválasztás indokolta, a kiegyensúlyozottság pedig a műsorfolyam egészében valósul meg.

Medveczky Balázs, az MTV vezérigazgatója az [origo]-nak adott decemberi interjújában azt mondta, egy közszolgálati műsornak mindenképpen kiegyensúlyozottnak kell lennie, mert ha nem, akkor megbüntetik.