A tűzszerészek hatástalanították a bankban hagyott gyanús csomagot

Vágólapra másolva!
Egy füstölő hátizsákot találtak péntek délután egy bankban a budapesti József körúton - közölte a rendőrség. Este nyolc óra előtt a tűzszerészek a bankból a 4-es metró építési területére vittek egy hátizsákot. Az [origo] helyszínen tartózkodó tudósítója néhány perc múlva pukkanást hallott az építési területről, a hátizsák tartalmát hatástalanították, egyelőre nem tudni, hogy mi volt az. A helyszínen sajtótájékoztatót tartott a BRFK szóvivője, aki elmondta, hogy az ügyben zsarolás megalapozott gyanújával indult eljárás. A nyomozást a rendőrség szervezett bűnözés elleni osztálya folytatja le.
Vágólapra másolva!

Pénteken kora este fél hat körül egy füstölő hátizsákot találtak egy bankban a budapesti József körúton - közölte az [origo]-val a rendőrség sajtóügyeletese. Emiatt az épületet és a Nagykörút Blaha Lujza tér és Baross utca közötti szakaszát lezárták - tette hozzá az ügyeletes, aki szerint a hátizsákot a bank előterében, a bankjegykiadó automatához közel találták meg.

Az ügyeletes azt mondta, hogy a tűzszerészek megkezdték a csomag átvizsgálását, egyéb részletet nem közölt. Az MTI információja szerint a csomag pukkanó hangot adott, mielőtt füstölni kezdett volna.

Fotó: Hajdú D. András [origo]
Kattintson a fotóra további képek megtekintéséhez!

Az [origo] helyszínen tartózkodó munkatársa szerint a Rákóczi téri villamos megállóval szemben található OTP-bankfiókban találták meg a csomagot. Az egyik rendőr fél hét körül azt mondta munkatársunknak, hogy a tűzszerészek ezekben a percekben kezdték vizsgálni a csomagot. A bankfiók feletti épületet a rendőrök teljesen kiürítették. Tudósítónk beszélt néhány házbeli lakóval, akik azt a tájékoztatást kapták a rendőrségtől, hogy éjfél körül mehetnek majd haza. Tudósítónk este hét óra körül arról számolt be, hogy a rendőrök tágítják a bank körüli biztonsági sávot, körülbelül egy háztömbbel terelik távolabbra az embereket. A rendőrség azt nem indokolta meg, hogy miért van szükség erre az intézkedésre.

Este háromnegyed nyolc magasságában az [origo] egyik tudósítója látta, amint a tűzszerészek kihoztak egy hátizsákot a bankból, és a 4-es metró lezárt építési területére vitték, oda azonban már nem lehet belátni. Az utcán lévő rendőrök URH-n azt az információt kapták, hogy ne lepődjenek meg, ha pukkanást vagy robbanást hallanak. Nyolc óra előtt néhány perccel az [origo] tudósítója szerint pukkanás hallatszott a 4-es metró építési területéről, előtte fél perccel a rendőrségi rádióban bemondták, hogy a rendőrök készüljenek fel a robbanásra. Fél kilenc után rögtönzött sajtótájékoztatót tartott a helyszínen a BRFK szóvivője, aki elmondta, hogy a füstölő hátizsák ügyében zsarolás megalapozott gyanújával indított eljárást a rendőrség szervezett bűnözés elleni osztálya. További tájékoztatást későbbre ígért. A villamos- és gyalogosforgalom este fél kilenc előtt indulhatott újra, nem sokkal később az autóforgalom előtt is szabaddá vált az út. A lakók is hazatérhettek.

Tudósítónk videojelentése a helyszínről