Valószínűleg mégsem jár plusz voks a gyermekek után az új alkotmányban

Vágólapra másolva!
Az alkotmány-előkészítő parlamenti bizottság fideszes alelnöke azt mondta, hogy a visszajelzések szerint kevesen szeretnék, ha a szülők plusz szavazati jogot kapnának kiskorú gyermekeik után. Eddig nyolcszázezren küldték vissza a nemzeti konzultáció keretében kiküldött, alkotmányozással kapcsolatos kérdőívet.
Vágólapra másolva!

Vélhetően nem kerül bele az anyáknak a gyermekek után járó plusz szavazat a kormány alkotmányjavaslatának végleges szövegébe - mondta Gulyás Gergely, az alkotmány-előkészítő parlamenti bizottság fideszes alelnöke egy pénteki bécsi sajtóbeszélgetésen. A politikus hozzátette, hogy a tervezetbe is lehetőségként került bele, még ebben a formában sem biztos, hogy a végleges javaslatban benne lesz.

A nemzeti konzultáción eddig visszaérkezett több mint nyolcszázezer kérdőív alapján az elképzelésnek nagyon gyenge a társadalmi támogatottsága - közölte a képviselő. Gulyás Gábor ugyanakkor hangsúlyozta, hogy európai szinten kell megoldást találni arra a problémára, hogy a lakosság aktív és inaktív része közötti arány eltolódik az inaktívok irányába.

Az alkotmányozásról írt korábbi cikkeinket itt olvashatja.