Harmincmilliót követelt a füstölő hátizsák tulajdonosa

Vágólapra másolva!
A rendőrök egy levelet is találtak abban a gazdátlan táskában, amelyet egy fővárosi, József körúti bankban hagyott egy ismeretlen. A levélben harmincmillió forintot követeltek a pénzintézettől. Azt már az első vizsgálat megállapította, hogy a csomagban valódi veszélyt jelentő szerkezet van, ezért azt nem messze a helyszínről megsemmisítették. Az OTP kétmilliós nyomravezetői díjat ajánlott fel.
Vágólapra másolva!

Pénteken késő délután érkezett bejelentés a Budapesti Rendőr-főkapitányságra, hogy a VIII. kerületi József körúton, egy bankban gyanús csomagot találtak - közölte honlapján a rendőrség. A rendőrök azonnal megkezdték a környék kiürítését, és lezárták a körutat a Baross tér és a Blaha Lujza tér között. Az első hírek arról szóltak, hogy egy füstölő hátizsákra figyelt fel a bank biztonsági őre.

A helyszínre érkező tűzszerészek átvizsgálták a gyanús csomagot. Már az első vizsgálat megállapította, hogy a csomagban a rendőrség megfogalmazása szerint "valódi szerkezet található", ezért az azonnali megsemmisítés mellett döntöttek. A táskát a négyes metró építkezésére vitték, és ott hatástalanították.

A rendőrség most arról tájékoztatott, hogy 30 millió forintot követelt egy, a csomagban elhelyezett levélben az ismeretlen elkövető, aki ellen zsarolás gyanújával indult eljárás. A rendőrség a szerkesztőség kérdésére nem tudott további részletekkel szolgálni az ügyben.

Fotó: Hajdú D. András [origo]
Megsemmisítették a csomagot (a képre kattintva galéria nyílik)

Horváth Katalin Fanni, a BRFK szóvivője az MTI érdeklődésére azt mondta, a bank biztonsági kameráinak felvételeit ellenőrzik, és várhatóan még a nap folyamán fényképeket is közölnek a feltételezett elkövetőről.

Az OTP Bank kétmillió forint nyomravezetői jutalmat ajánlott fel annak, aki segít a pénteki, József körúti bankfiójukat ért fenyegetés elkövetőjének mielőbbi kézre kerítésében.