Fideszes győzelmek születtek az időközi választásokon

Vágólapra másolva!
Zalaegerszegen és Kaposváron 15, illetve 19 százalékos részvétel mellett a Fidesz-KDNP által indított jelöltek nyertek.
Vágólapra másolva!

Horváth László, a Fidesz-KDNP képviselőjelöltje nyerte meg a zalaegerszegi 11-es választókerületben megtartott időközi képviselő-választást - közölte a város jegyzője. A 4752 szavazópolgár közül 720-an adták le voksukat, ami mintegy 15 százalékos részvételi arányt jelent. A jelöltek közül Horváth László 287, Balogh Ákos (Jobbik) 151, Nagy György (MSZP) 120, Kiss Ferenc (független) 114, Rikk László (LMP) pedig 44 szavazatot kapott.

A zalaegerszegi városrészben azért tartottak időközi választást, mert a körzet ősszel megválasztott képviselőjét, Rigó Csabát (Fidesz-KDNP) a Zala Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottjává nevezték ki, és az összeférhetetlenségi szabályok miatt le kellett mondania képviselői mandátumáról.

Szórólapok miatt emelt kifogást az MSZP Kaposváron

Kaposváron Giber Vilmos, a Fidesz-KDNP jelöltje töltheti be a lemondás miatt megüresedett képviselői helyet a kaposvári közgyűlésben. Az időközi önkormányzati választáson a 12-es számú választókerület 4347 választásra jogosult lakosa közül 833-an vettek részt. Ez 18,98 százalékos részvételt jelent (2010 októberében 38 százalék volt a részvételi arány). A választás nyertese, Giber Vilmos 525 voksot kapott, ezzel a szavazok 63,6 százalékát szerezte meg. Az MSZP jelöltje 227, az LMP-é 33, a Kaposvári Somogyért Egyesület jelöltje 27, Polgári Szabadság Platformé 13 szavazatot kapott.

Valótlan tartalmú szórólapok terjesztése miatt a helyi választási bizottsághoz fordult az MSZP kaposvári elnöke vasárnap. A párt helyi szervezetének közleménye szerint a szórólapon az állt, hogy a szocialista képviselőjelöltet a bíróság jogerősen elítélte, ami az MSZP szerint hazugság. A helyi választási bizottság a kifogásnak részben helyt adott és megállapította, hogy a szórólap tartalma ellentétes a választási eljárás által előírt jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás követelményével.