Az építési engedélyek egyszerűsítését ígéri Tarlós

Vágólapra másolva!
Tarlós István főpolgármester egy csütörtöki konferencián azt mondta: a főváros kezdeményezni fogja a beruházásokkal kapcsolatos engedélyezési eljárások radikális egyszerűsítését. A főpolgármester új városfejlesztési stratégiát is ígért.
Vágólapra másolva!

A főváros vezetése kezdeményezni fogja a különböző beruházásokkal kapcsolatos engedélyezési eljárások radikális egyszerűsítését - mondta csütörtökön Tarlós István főpolgármester az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) üzleti fórumának vendégeként.

Tarlós előadásában azt mondta: a főváros szeretettel fogad minden befektetőt. Tarlós szerint az engedélyeztetéseknél erősebb lesz a kontroll, és a hivatalnál jobban odafigyelnek arra, ami korábban a beruházókat bántotta, így például nem "packáznak" majd az engedélyezésekkel, "nem teszik gyanússá" és túl hosszúvá az engedélyezés folyamatát.

A főpolgármester szerint egy "merőben új városfejlesztési stratégiát" készítenek. Elmondta azt is, van a fiókjában harmincvalahány, az építészek által korábban kitalált egyedi projekt-vázlatterv, amelyekből néhányat rövid időn belül ki kell dolgoznia a fővárosi építésztanácsnak.

Tarlós azt mondta: a város jelenlegi pénzügyi helyzete és a félkész beruházások egyelőre nem teszik lehetővé, hogy rövid távon újabb nagyberuházásokon gondolkodjanak. Közölte ugyanakkor, hogy "kisebb forrásigényű, de látványos és közérzetjavító" beruházásokat el akarnak kezdeni.

Ezek között említette az egységes parkolási rendszer megvalósítását, a villamosközlekedés részleges fejlesztését, a kerékpáros infrastruktúra kiépítését, P+R parkolók építését, valamint az 1-es villamos átvezetését a Lágymányosi hídon.