Denaturált szeszből készített pálinkát egy bánhorváti férfi

2011.03.27. 10:13

Kilencvenkilenc százalékos tisztaságú szeszt is találtak a pénzügyőrök annak a bánhorváti férfinak az otthonában, aki a gyanú szerint denaturált szeszből készített pálinkát, és árulta is azt.

Aroma hozzáadásával, denaturált szeszből készített pálinkát a gyanú szerint az a Borsod megyei, bánhorváti férfi, akinek lakásából csaknem 300 liter szeszes italt foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei - közölte a regionális szóvivő vasárnap.

A lefoglalt alkoholtermékek között 99 százalékos tisztaságú szesz is volt. A denaturált szeszből előállított pálinkát információk szerint árulta is a férfi. Az ellenőrzéskor a férfi lakásának pincéjében bukkantak rá a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei a jamaicai rum és császárkörte aromával bekevert szeszes italokra. A hordókban és kannákban tárolt italokon még a helyszínen elvégezték a gyorstesztet, amely denaturált szesz maradványait mutatta ki.

A 48 éves férfi lakásán egy legálisan megvásárolt lepárló berendezést is találtak a pénzügyőrök. Az ezzel előállított párlatba azonban denaturált szesz nem kerülhet bele, a denaturálás lényege ugyanis éppen az, hogy a szeszt emberi fogyasztásra alkalmatlanná tegyék. A férfi lakásán talált mintegy 300 liter szeszes italt ezért lefoglalták, a férfi ellen pedig jövedéki termékkel való visszaélés bűncselekménye miatt eljárás indult. A büntetés mellett egyébként a férfi 800 ezer forintos jövedéki bírságra is számíthat.

KAPCSOLÓDÓ CIKK