Hatan lettek nemkívánatos személyek Gyöngyössolymoson

Vágólapra másolva!
A Heves Megyei Hírlap két újságíróját és négy helybélit határozatban nyilvánított nemkívánatos személynek Gyöngyössolymos képviselőtestülete - írja a Heves Megyei Hírlap. A polgármester szerint az utóbbi időben nemtelen támadások érték.
Vágólapra másolva!

Gyöngyössolymos képviselőtestülete határozatban nyilvánított nemkívánatos személynek hat embert - írja a Heves Megyei Hírlap internetes oldala. A határozatot a napokban megjelent helyi lapban is közzétették, és a lap értesülése szerint a községházán is kifüggesztették.

A Solymosi Hírmondó legfrissebb számában a polgármester az eddig elért eredményeit taglalja, majd arról értekezik, hogy az utóbbi időben nemtelen támadások érik. A polgármester jogi lépések lehetőségét is felveti, majd megjegyzi: A képviselőtestület egyetlen lépést tett "a klikkesedett, néhány személy ellen", nevezetesen a nemkívánatos személlyé nyilvánítást - számol be a Heves Megyei Hírlap.

A megyei napilap tavaly októberben arról írt, hogy a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság eljárást indított ismeretlen tettes ellen, a gyöngyössolymosi polgármesteri hivatalban kötött egyes szerződések ügyében, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanújával.

Idén februárban pedig arról, hogy hangos szóváltásba keveredett a helybeli volt polgármesterjelölt és a polgármester, Szolcsák Gyula. A lap akkor azt írta, hogy az érintettek vitáját lökdösődés is követte.

Heves megyében nem ez az első ilyen döntés, 2009-ben Ivád képviselői már hoztak ehhez hasonló határozatot, bár akkor több mint kéttucat 2002 után hivatalban lévő minisztert és kormányfőt tettek tiltólistára. A lépésről akkor Lövétei András alkotmányjogász úgy vélte, egy ilyen döntésnek nincs jogi relevanciája. A testületek ettől még deklarálhatják, hogy kit nem szeretnek, de "a nemkívánatosság kinyilvánításának a jog eszközeivel nem lehet érvényt szerezni."