Vetőmagot és földet kapnak a rászorulók Lábatlanban

Vágólapra másolva!
Földet és 15 ezer forint értékű vetőmagcsomagot kaphatnak Lábatlanban azok, akik rendezett állapotban tartják a házukat, és a juttatásra jelentkeznek a helyi önkormányzatnál.
Vágólapra másolva!

A rászorulók élelmiszerek termeléséhez megművelhető földet és tizenötezer forint értékű vetőmagcsomagot kapnak Lábatlanban, a lehetőségért jelentkezni kell az önkormányzatnál - közölte a Komárom-Esztergom megyei település jegyzője.

A programban azok vehetnek részt, akiknek nincs munkájuk, és a községben van az állandó lakhelyük. A jelentkezőkkel egyéves haszonbérleti szerződést köt az önkormányzat, a földhasználat azonban meghosszabbítható - mondta Schantzl Edit. Egy főre mintegy ezer négyzetméteres területtel számolt az önkormányzat. A művelésre kijelölt terület nagysága élénk érdeklődés esetén növelhető.

A jegyző tájékoztatása szerint ilyen juttatást 45 ember kap a település 5200 lakosa közül. A képviselő-testület legutóbbi ülésén úgy döntött, hogy a juttatást csak az kaphatja meg, aki rendezett állapotban tartja a házát és annak környékét.