Mégsem lesz ingyenes az MTI szolgáltatása április 1-jétől

Vágólapra másolva!
Néhány hónapig még biztosan nem lesz ingyenes a Magyar Távirati Iroda szolgáltatása - tudta meg a Kreativ.hu. Korábban azt ígérték, április 1-jétől ingyen hozzáférhetőek lesznek a híreik.
Vágólapra másolva!

Az MTI legtöbb ügyfele semmilyen tájékoztatást nem kapott a távirati irodától arról, hogy mire számítson április 1-jétől. Elvileg - a korábbi bejelentések és az új médiatörvény értelmében - ettől a naptól kellene ingyenessé kellene válnia a távirati iroda szolgáltatásainak - írja a Kreativ.hu. A portál szerint több kiadó és szerkesztőség vezetőjével folytatott beszélgetésükből az derült ki, hogy még maguk az MTI munkatársai sem tudják pontosan, hogy mikortól lesz ingyenes, már ha egyáltalán az lesz.

Korábban Belénessy Csaba, az MTI vezérigazgatója a Napi Gazdaságnak azt mondta, hogy április 1-jétől ingyenesek lesznek a Magyar Távirati Iroda hírei és képei.

Miközben az MTI hírügynökségi híreit áprilistól is csak előzetes regisztráció után lehet majd elérni, addig a Hirado.hu a tervek szerint bulvártémákkal is foglalkozó hírportállá növi majd ki magát az MTI munkatársainak keze alatt - írja a Kreatív.

A Hirado.hu nemcsak száraz híreket kínál majd, lesznek itt véleményeket közlő blogok, bulvártartalmak és még fórumok is. Belénessy Csaba tavaly novemberben még azt mondta, hogy az Indexszel és az [origo]-val kell versenyeznie az MTI által üzemeltetett hírszájtnak, most viszont a Kreatív kérdésére már azt nyilatkozta, hogy a közszolgálati médiának először magát kell legyőznie: "Jobban kell csinálni, mint eddig" - fogalmazott tömören.