Az ITD Hungary szerint törvényesen fizették a jutalmakat

2011.04.04. 11:46

Az ITD Hungary hétfőn közölte, hogy a munkavállalóknak járó kifizetések során mindig törvényesen jártak el. Az MTV híradója korábban azt közölte, hogy a cég vezetői másra költötték azt a 189 millió forintot, amelyet jutalmak kifizetésére kaptak.

Az MTV hírműsora névtelen feljelentésre hivatkozva csütörtökön arról adott hírt, hogy különösen nagy értékre elkövetett sikkasztás gyanúja miatt nyomoz az ITD Hungary Zrt.-nél a rendőrség. A Híradó úgy értesült, hogy a cég vezetői másra költötték azt a 189 millió forintot, amelyet jutalmak kifizetésére kapott a cég tavaly a Magyar Államkincstártól.

Az ITD Hungary hétfői közleménye szerint a feljelentésről az állami tulajdonú társaság a mai napig nem kapott hivatalos megkeresést, és hangsúlyozták, hogy mint minden másban, a munkavállalói járandóságokkal kapcsolatban is törvényesen jártak el.

A bónuszokkal kapcsolatban a ITD Hungary Zrt. Üzemi Tanácsának elnöke, Hirschler András közölte, hogy a 2010. évi teljesítmény-értékeléshez kapcsolódó kifizetésekről a társaság tulajdonosa és vezetése még nem döntött véglegesen. A közlemény szerint a "rendőrségi feljelentés tárgyát ennél fogva az üzemi tanács által ismert tények nem támasztják alá".

KAPCSOLÓDÓ CIKK