Egy éven át 362 millió forintért népszerűsítheti az uniós pályázatokat a Mahír Kiállítás és Rendezvény Kft. egy most elnyert közbeszerzés alapján. A cég - amely hét pályázó közül nyerte el a megbízást - a Mahír Zrt. irányítása alatt áll, amelynek vezérigazgatója Simicska Lajos.

Nettó 362,5 millió forintos megbízást nyert el a Mahír Kiállítás és Rendezvény Kft. a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségtől. A felhívás egy évre szólt, és a Közbeszerzési Értesítő legfrissebb számában közölt eredmény szerint az elnyert összegért a EU-s támogatások szerepéről történő tájékoztatás, a közösségi és a magyar állam támogatásával megvalósuló programok, projektek és az ezekhez kapcsolódó eredmények közismertté tétele a nyertes cég feladata. A megvalósítandó rendezvények között, a kiírás szerint lehetnek kisebbek (akár 3-5 fős) és nagyobb (100-150 fős) rendezvények is.

A decemberben kiírt közbeszerzési felhívásra az értesítő szerint hét cég adott be ajánlatot, közülük választották ki a Mahír Kiállítás és Rendezvény Kft.-t. Az 1994-ben bejegyzett, hárommillió forint jegyzett tőkéjű cégnek 2009-ben 562 millió, 2008-ban 652 millió forint volt a nettó árbevétele, így a 362 millió forintos megbízás jelentősnek számít.

A cég az Opten céginformációs adatbázis szerint a Mahír Magyar Hirdető Részvénytársaság "közvetlen irányítása" alatt áll. Annak a cégnek Simicska Lajos a vezérigazgatója, aki 1993 és 1995 között a Fidesz gazdasági igazgatója, 1998 és 1999 között az APEH elnöke volt. A Mahír Rt.-ben (később Zrt.-ben) az 1994-es privatizációkor szerzett érdekeltséget, APEH-elnöksége miatt 1998-ban távozott a cégtől, de 2001-ben visszatért. Az Opten cégadatbázis szerint a Mahír Zrt.-t egyszemélyes igazgatóság irányítja, Simicska Lajos vezérigazgató önállóan jogosult a képviseletére.