Magyar Nemzet: Egymást listázzák az MSZP-sek

Vágólapra másolva!
A Magyar Nemzet szerint az MSZP-ben listák készülnek arról, hogy ki támogatja Gyurcsány Ferencet, és ki áll Mesterházy Attila mögött. Eszerint a volt kormányfő már a frakcióban is maga mögött tudhatja a többséget.
Vágólapra másolva!

Egymást listázzák a szocialisták - állítja csütörtöki számában a Magyar Nemzet, amely egy belső használatra készült és a lap birtokába került kimutatásra hivatkozva azt is közli, hogy az MSZP frakciójában többen vannak, akik Gyurcsány Ferencet támogatják, mint akik Mesterházy Attilát.

A dokumentumra hivatkozva a lap azt közölte, hogy az 58 fős frakcióban 27-en Gyurcsány Ferenc volt kormányfő hívei, 16 képviselőre tekintenek úgy, mint aki a jelenlegi pártelnökkel, Mesterházy Attilával szimpatizál, és van még 15 ember, akikről nem lehet megmondani, melyik oldalon áll.

A lap pontosan meg nem nevezett forrásból származó értesülése szerint mindkét oldalon készülnek a birtokukba került kimutatáshoz hasonló listák, amelyeken a párttagokat, a helyi és megyei szervezetek tagjait, a frakciótagokat, de főleg a tisztséget viselőket tartják nyilván.

Szabó Imre MSZP-s országgyűlési képviselő a lapban megjelentekre úgy reagált, hogy "listákat csinál a Fidesz a kormányzás helyett", melynek célja, hogy megpróbálja megbontani az "egyre erősödő MSZP-n belüli összefogást". A képviselő hangsúlyozta, hogy az MSZP elnöke Mesterházy Attila, aki bírja a párt vezetésének és a tagságnak bizalmát.