Stohl: "Mindenki életét elrontottam, aki körülöttem van"

2011.04.08. 9:02

Az első fokon két év négy hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélt Stohl András színész eddig közel kétmillió forintot fizetett ki az általa okozott baleset károsultjainak. A színész a Blikknek elmondta, hogy nem számított ilyen szigorú ítéletre, és attól tart, hogy most két és fél éves lánya meg sem ismeri majd, mikor kiszabadul a börtönből.

Stohl András színész, akit ittas állapotban elkövetett közlekedési balesete miatt első fokon két év négy hónap letöltendő börtönbüntetésre ítéltek a Blikknek beszélt félelmeiről.

Az interjúban elmondta, nagyon aggódik családtagjaiért, akikről eddig ő gondoskodott. 80 éves édesanyja nyugdíját régóta kiegészíti, nem tudja mi lesz vele, ha ő megkezdi börtönbüntetését. Hasonlóan nyilatkozott gyerekeiről is: "Elképzelni sem tudom, hogy mi történhet a két és fél éves kislányommal: talán meg sem ismer, mire kiszabadulok", fogalmazott Stohl a napilapnak. "Ha szégyen, ha nem, talán az én gyengeségem, de úgy látom, nemcsak a saját, de szeretteim életét is elrontottam, szinte mindenkiét, aki körülöttem van", mondta.

A színész azt is elmondta, nem számított ilyen ítéletre. Arra a kérdésre, mit tenne meg annak érdekében, hogy elkerülje a börtönt,úgy fogalmazott: "nincs olyan becsületbeli lehetőség, amivel ne élnék. Bármit megtennék, hogy tovább dolgozhassak, segíthessem mindazokat, akik függenek tőlem". Stohl egyébként csütörtökön ügyvédet váltott: mostantól a többek között a vörösiszap-katasztrófa perében a MAL Zrt. jogi képviseletét ellátó Ruttner György védi. A színész eddig összesen közel 2 millió forintot fizetett ki az általa okozott közlekedési baleset károsultjainak.

KAPCSOLÓDÓ CIKK