Tulajdonosával együtt raboltak el egy autót Győrben

Vágólapra másolva!
Őrizetbe vette az osztrák rendőrség azt a két román gyanúsítottat, akik még csütörtökön raboltak el egy autót Győrből - a jármű tulajdonosával együtt. A két férfi ellen rablás és személyi szabadság megsértésének megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást.
Vágólapra másolva!

Az osztrák hatóságok pénteken őrizetbe vették azt a két román férfit, akik még csütörtökön elraboltak egy autót Győrből, annak tulajdonosával együtt. A két férfi arra kényszerítette a nőt, hogy engedje át nekik az autóját, majd a kocsiba beülve Ausztriába hajtottak, és a nőt is magukkal hurcolták.

A Németországba tartó férfiak elvették a nőtől a gépkocsi kulcsát, majd őt is a járműbe kényszerítették. Hegyeshalomnál lépték át az osztrák határt, és nem sokkal távolabb, egy Nickelsdorfhoz közeli földúton tették ki az autótulajdonost, akinek sikerült értesítenie a rendőrséget. A nőnek nem esett baja, a rendőröknek megadta az autója adatait, ezek alapján Schwechatnál fogták el a két támadót.

Az elkövetők ellen a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság felfegyverkezve elkövetett rablás, az osztrák társszerv pedig személyi szabadság megsértésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást.