Két tinédzser okozta az erdőtüzet Gyenesdiáson

Vágólapra másolva!
Bevallotta két tizenöt éves fiú, hogy ők okozták a gyenesdiási erdőtüzet. Öngyújtóval gyújtották meg az avart, de eloltani már nem tudták a lángokat.
Vágólapra másolva!

Büntetőeljárás indult két 15 éves fiú ellen, akik bevallották, hogy ők gyújtották meg az avart, a lángokat azonban már nem tudták eloltani - közölte a vasárnapi gyenesdiási erdőtűz vizsgálata kapcsán a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőn.

Forrás: MTI/Varga György
Forrás: MTI/Varga György

Tűzoltók dolgoznak a leégett tűlevelű erdőben. A képre kattintva megnézheti galériánkat.

Salamon Róbert elmondta: A két fiú a délutáni órákban a gyenesdiási Pince köz végétől mintegy 150 méterre lévő erdős területen öngyújtóval gyújtotta meg az avart egy kiszáradt patakmederben. A tüzet megpróbálták eloltani, de az erős szélben továbbterjedt, ekkor elhagyták a helyszínt, és mobiltelefonon értesítettek a tűzoltókat.

Teljes terjedelmében leégett egy nádfedeles panzió és étterem is hétfőre virradóra Gyenesdiáson, az épület teljes terjedelmében leégett, a tűzoltók csak néhány értéktárgyat tudtak kimenekíteni az épületből. A panzióban nem voltak vendégek, nem sérült meg senki, de jelentős az anyagi kár. A tűzoltók hétfő délelőtt is a helyszínen voltak még. Egyelőre vizsgálják, hogy mi okozhatta a tüzet, de semmilyen kapcsolatban nincs a településen vasárnap délután keletkezett erdőtűzzel.