Rendőrre támadt egy dühös koldus egy győri áruháznál

Vágólapra másolva!
Erőszakkal próbálta elvenni egy hajléktalan férfi a bevásárlókocsikat a vásárlóktól a bennük lévő százforintos miatt Győrben. Az őrjöngő férfi rátámadt a kiérkező rendőrökre is.
Vágólapra másolva!

A rendőrség szabálysértési eljárást indított egy férfi ellen, aki szombaton több embertől is erőszakkal próbálta meg elvenni a bevásárlókocsit egy győri áruház parkolójában. A működtetéshez szükséges százforintost szerette volna megszerezni, aki ellenkezett, azt társával együtt megfenyegette - közölte a győri rendőrkapitányság a rendőrség honlapján. A helyszínre érkező járőr megpróbálta igazoltatni a 27 éves hajléktalan férfit, de az a többszöri felszólításnak sem tett eleget, majd lökdösni, köpködni kezdte a rendőrt, adóvevőjét letépte. A rendőr csak egy arra járó férfi segítségével tudta megbilincselni a férfit.

A férfit és a rendőrt szidalmazó nőt is előállították, utóbbi ellen nem indult eljárás. A rendőrre támadó kéregető ügyében a Győri Rendőrkapitányság koldulás és jogszerű intézkedéssel szembeni engedetlenség miatt szabálysértési eljárást indított, és hivatalos személy elleni erőszak miatt feljelentést tett a Győri Nyomozó Ügyészségen.