Blikk: Dupla költségtérítést vett fel a tököli polgármester is

Vágólapra másolva!
A Blikk írása szerint Hoffman Pál KDNP-s országgyűlési képviselő tavaly június óta 1,1 millió forint közpénzt vett fel törvénytelenül. A politikus közölte, hogy hibásan értelmezte a jogszabályokat, és a pénzt már visszafizette.
Vágólapra másolva!

Összesen 1,1 millió forint közpénzt vett fel mintegy 9 hónapon át törvénytelenül Hoffman Pál KDNP-s országgyűlési képviselő, tököli polgármester - értesült a Blikk. A lap azt írja, hogy Hoffman már az előző, 2006-2010-es ciklusban is polgármester volt, ebben a minőségében pedig költségtérítést is kapott a tököli önkormányzattól.

A Blikk információi szerint a politikus tavaly májusban, amikor ismét országgyűlési képviselő lett, nem mondott le önkormányzati költségtérítéséről, miközben az Országgyűléstől teljes összegű választókerületi pótlékát is felvette. A lap szerint, amikor tavaly októberben ismét polgármesternek választották, továbbra is mindkét költségtérítését felvette, egészen idén február végéig, az elmúlt hónapokban összesen 1 125 662 forintot. Az önkormányzattól havi 144 ezer 900 forintot kapott költségátalányként, az Országgyűléstől ezzel egy időben havi 295 ezer forint választókerületi pótlékot - írja a lap.

Hoffman Pál a lapnak azt mondta, hogy téves értelmezés miatt vette fel jogtalanul a költségtérítést. "A hibát észlelve a felvett összeget egy hónappal ezelőtt visszafizettem" - tette hozzá Hoffman Pál.