Szijjártó: Csökken az államadósság, ha sokáig nem lesz szocialista kormányzás

Vágólapra másolva!
Az államadósság csökkenése akkor lehetséges, ha szocialista kormány sokáig nem kerül újra hatalomra - mondta Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője egy reggeli tévéműsorban.
Vágólapra másolva!

Akkor lesz 50 százalék alatt a GDP-arányos államadósság Magyarországon, ha sokáig nem lesz szocialista kormány - mondta Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője a Magyar Televízió Ma reggel című műsorában.

A szóvívő elmondta, hogy Orbán Viktor első kormánya 58-ról 53 százalékra vitte le az államadósságot, innen 82 százalékra növelték a nyolc év alatt a szocialista kormányok. "Óriási erőfeszítés kell, hogy ezt az adósságot ledolgozzuk, mindenkinek a munkájára szükség van hozzá, de le lehet menni erre a szintre" - véli Szijjártó.

A szóvívő ismét elmondta azt, hogy az 50 százalék körüli szint elérésekor lehetőség nyílik úgy módosítani az Alkotmánybíróság hatáskörét, hogy az gazdasági témájú beadványokat is vizsgálhasson. "Ha nem adósították volna el az országot, akkor most erről nem is kellene beszélnünk" - tette hozzá.