Medián: Esett a népszerűsége, de még mindig Orbán a legkedveltebb politikus

Vágólapra másolva!
Két hónap alatt tovább esett a Fidesz és Orbán Viktor miniszterelnök népszerűsége a Medián felmérése szerint. A tavalyi választások óta egyszer sem volt olyan magas, mint most, azok aránya, akik szerint rossz irányba mennek a dolgok - olvasható az intézet felmérésében.
Vágólapra másolva!

Öt százalékponttal csökkent a Fidesz támogatottsága a szavazókorú népességben a Medián Közvélemény-kutató Intézet áprilisi felmérése szerint. Orbán Viktor két hónap alatt 8 pontot vesztett népszerűségéből, de még így is a legnépszerűbb politikus.

A kormánypárt támogatottságának visszaesése együtt jár a lakosság további elbizonytalanodásával, a biztos szavazók aránya 42 százalékra csökkent. A visszaesés az intézet adatai szerint különösen jelentős a Fidesz szimpatizánsainál, a kormánypárt támogatottsága a választani tudó biztos szavazók körében a februári 64 százalékról 56 százalékra apadt.

A Fideszt a teljes szavazókorú népesség egyharmada választaná, az MSZP-re 14, a Jobbikra 8, az LMP-re 3 százalék szavazna, míg a pártot nem választók aránya újabb rekordot ért el, immáron 40 százalék.A Medián adatai szerint romlott a legtöbb kormánypárti politikus - különösen a miniszterelnök és a köztársasági elnök - megítélése. Orbán Viktor továbbra is a legnépszerűbb politikus, népszerűsége azonban 8 pontot esett február óta. Őt párttársai, Pokorni Zoltán, Kósa Lajos és Rogán Antal követik, Schmitt Pál 9 pontos visszaeséssel az ötödik.

A tavalyi országgyűlési választás óta egyszer sem volt olyan magas (61 százalék) azok aránya, akik szerint az országban rossz irányban mennek a dolgok, mint most - írja a Medián.