Régóta keresték a forgalommal szemben menekülő autótolvajt

Vágólapra másolva!
Több bíróság is kereste azt a profi autótolvajt, aki lopott kocsival menekült a rendőrök elől szombaton az M6-oson. A tolvajt azért körözték, mert nem vonult be a börtönbe.
Vágólapra másolva!

Korábban már elítélték vagyon elleni bűncselekmények miatt azt a profi autótolvajt, akit a rendőrök szombaton üldözőbe vettek, majd elfogtak az M6-os autópályán. A 39 éves budapesti férfit több bíróság is kereste, mert nem kezdte meg börtönbüntetésének letöltését.

A rendőrök szombaton délben, az M0-ás autóútnál akartak feltartóztatni egy sötétkék Fiatot, az autós azonban kikerülte őket és a forgalommal szemben felhajtott az M6-os autópályára. A rendőrök a szombati üldözéskor időnként elvesztették a nyomát, a férfi többször lehagyta őket. A műholdas nyomkövetővel viszont sikerült megtalálni, az autót üzemeltető kiskereskedelmi áruházlánc ugyanis flottafelügyeleti rendszert építtetett bele. A tolvaj végül Diósdon, a Lajos utcában beszorult, amikor egy autó elállta az útját. Amikor a rendőrök utolérték, kiugrott az autóból és elszaladt. A rendőrök utána futottak és egy helyi ember segítségével, annak autójával utolérték, megállították és megbilincselték. A tolvaj profi volt, az autóról előbb leszedte az áruházlánc emblémáit, majd a rendszámot spanyol hatósági jelzésre cserélte.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint az érintett kocsit órákkal az elfogása előtt, a XV. kerületből lopta el a tolvaj.