Kikapcsolták a gázt Olaszliszka közintézményeiben

Vágólapra másolva!
Az önhibáján kívül hátrányos helyzetbe került önkormányzatok számára kiírt pályázatokról próbál meg pénzt szerezni Olaszliszka - közölte a település polgármestere miután kikapcsolták a gázt a település közintézményeiben kedden.
Vágólapra másolva!

Kikapcsolta a gázt a szolgáltató kedden a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Olaszliszka közintézményeiben - közölte a település független polgármestere. Kerekes Attila közlése szerint a község a nehézségei miatt hárommillió forint adósságot halmozott fel, a Kossuth-házban pedig már áram sincs, azaz az önkormányzatnak más szolgáltató felé is van adóssága.

A polgármester reményét fejezte ki, hogy az önhibáján kívül hátrányos helyzetbe került önkormányzatok számára kiírt pályázaton kaphatnak egy kis segítséget, de azt megelőzően is jó lenne némi forráshoz jutni - mondta egyre kilátástalanabb pénzügyi helyzetükre utalva.

A község korábban a bérekkel tartozott dolgozóinak, azt viszont már rendezték. Kerekes kitért arra: nehezíti a helyzetüket, hogy a környékbeli önkormányzatok is tartoznak egymásnak a különböző társulási hozzájárulásokkal. Az iparűzési adó minimális, más adóterheket pedig nem tudnak kivetni az egyébként is nehéz körülmények között élő lakosságra - jegyezte meg a polgármester.