Megújíthatja az engedélyét a Zöld Pardon és a Café del Rio

Vágólapra másolva!
Október végéig működhet a Petőfi híd budai hídfőjénél lévő Zöld Pardon és Café del Rio, akkor el kell bontaniuk az építményeket.
Vágólapra másolva!

A XI. kerületi képviselő-testület döntése értelmében megújíthatja a Zöld Pardon és a Café del Rio közterület-használati engedélyét az önkormányzat. A képviselők felhatalmazták az önkormányzatot a szerződések megkötésére és az engedélyek kiadására, amelyek október 31-ig szólnak. Azután el kell bontaniuk az építményeket.

Hoffmann Tamás (Fidesz-KDNP) polgármester emlékeztetett arra, hogy az újbudai önkormányzat előzetesen bejelentette: elfogadhatatlannak tartja, hogy a ZP Kft., valamint a Dream Works Kft. által üzemeltetett szórakozóhelyek a korábbi évek gyakorlatának megfelelően működjenek. Újbuda vezetése ezért döntött úgy korábban, hogy kizárólag szigorú feltételek teljesülése esetén terjeszti a testület elé a döntést, azaz: amennyiben az üzemeltetők rendezik az önkormányzat felé fennálló tartozásukat. Mindkét társaság teljesítette az önkormányzat előírásait. Így például mindkét cégnek 22 millióra emelték a közterület használatának díját, továbbá cégenként 16 millió forinttal kell hozzájárulniuk a közrend és köztisztaság biztosításához, és a folyamatos zajszintméréshez.

A ZP már a képviselő-testület döntése előtt megnyitotta kapuit a közönség előtt. A Zöld Pardon eredetileg hat órára tervezte a nyitást. Az MTI helyszínen tartózkodó tudósítója arról számolt be, hogy nem sokkal fél nyolc előtt kezdték beengedni az embereket, akik addigra már mintegy 150 méteres sorban álltak. A ZP blogoldalán az volt olvasható: "Ha a szóban forgó döntés pozitív, akkor ma este - immár tizenharmadik alkalommal - a leghosszabb nyári fesztivál nyitó buliján fogtok részt venni. Ha a döntés negatív, akkor pedig a zárón."