Munkaügyi bírósághoz fordult a botrányai miatt kirúgott rendőrkapitány

Kiss Ernő
Vágólapra másolva!
Továbbra is rendőr szeretne lenni, ezért a munkaügyi bírósághoz fordult Kiss Ernő, volt XIII. kerületi rendőrkapitány, akit 2007-ben azért rúgtak ki a rendőrségtől, mert ittasan nekihajtott egy parkoló autónak, és összetört négy másikat. Később az is kiderült róla, hogy vizelt a Teve utcai rendőrpalota közelében.
Vágólapra másolva!

A munkaügyi bírósághoz fordult Kiss Ernő, volt XIII. kerületi rendőrkapitány, mert szerinte jogellenes volt, hogy nem ajánlottak fel neki egy másik, a képzettségének és a rendfokozatának megfelelő beosztást, miután eltávolították az állásából. A Fővárosi Bíróság szerdán jogerősen úgy döntött, hogy jogszerű volt Kiss Ernő 2007-es elbocsátása.

Kiss Ernő 2007. november 23-án hajnalban személygépkocsijával ittasan egy parkoló autónak ütközött, és a balesetben további négy jármű is megsérült. Ezután Kiss a főnökének azt állította, hogy kocsiját éjszaka ellopták, és nem ő okozta a balesetet, hanem az alteregója. Ekkor vezetői megbízatását - indokolás nélkül - visszavonta az országos rendőrfőkapitány.

A dandártábornok szerint arra hivatkozva nem ajánlottak fel neki egy másik, a képzettségének és a rendfokozatának megfelelő beosztást, hogy nincs ilyen. Kiss Ernő azonban azzal érvelt, hogy éppen megüresedett a VIII. kerületi rendőrkapitány helye, az jó lett volna neki. Szerdán viszont a bíróság úgy döntött, jogszerű volt az elbocsátása.

"Megmondom őszintén, számítottam erre. Nem hagytak szóhoz jutni az ítélet előtt. De nem adom fel, a meghurcolások ellenére igenis rendőr akarok lenni. Hiszem azt, hogy lenne helyem a szervezeten belül. Tudom, hogy szükség lenne a reformjaimra" - mondta Kiss Ernő a Blikknek.

Kiss Ernőt 1994 májusában azért függesztették fel az Országos Rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi főosztályának vezetői állásából, mert ittasan vezette szolgálati gépkocsiját és azzal a Zugligeti úton egy fának rohant. Szintén ő volt az, aki 1998 novemberében vizelt a Teve utcai rendőrségi központ közelében. Akkor azzal védekezett, hogy túlhajszolt életvitele miatt feszültségoldó gyógyszert szedett - olvasható az újságban.