Világháborús gránátokat találtak egy pesti vendéglő kerthelyiségében

Vágólapra másolva!
Aknavető gránátot, lőszereket és más robbanószereket találtak egy étterem kerhelyiségében végzett földmunkák során a budapesti Hungária körút és Kerepesi út kereszteződésénél péntek délután. A tűzszerészek elszállították a talált robbanószereket.
Vágólapra másolva!

Második világháborús robbanószereket találtak egy étterem kerthelyiségében Budapesten, a Stadionoknál péntek délután - közölte Kerekesné Benedek Mária, a Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Zászlóalj megbízott kommunikációs tisztje az MTI-vel.

A Hungária körút és a Stefánia út kereszteződésében, egy étterem kerthelyiségének földmunkái során először egy magyar "42 mintájú" kézigránátfejet, valamint egy nyolccentiméteres könnyű olasz aknavető gránátot találtak. A műszeres átvizsgálás után előkerült még egy orosz repeszromboló gránát, tíz nyolcmilliméteres puskalőszer, valamint tíz kilogramm robbanószer-maradvány.

A talált lőszereket összegyűjtötték, és rendőri felvezetéssel a központi gyűjtőhelyre szállították, később megsemmisítik ezeket - mondta Kerekesné Benedek Mária.

A talált robbanószerek miatt nagyjából két órára lezárták a Hungária körút két belső sávját és a Stefánia utat, az éttermet pedig kiürítették. Az útzárat hat óra körül oldották fel.