Nem született még hivatalos döntés arról, hogy valóban eljutattja-e a kormány minden háztartásba az új alkotmány kinyomtatott változatát. Mindenesetre a kormány nyolcszázmillió forintot csoportosított át a költségvetésben rendkívüli kormányzati intézkedések terhére.

Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvívője szerda délután azt mondta, még nincs kormányzati döntés az új alkotmány állampolgárokhoz történő eljuttatásról. "Van ilyen kezdeményezés, hogy minden magyar állampolgár kapjon az alkotmányból valamilyen formában, de erről kormányzati döntés még nem született" - fogalmazott.

Több mint nyolcszázmillió forint átcsoportosítását rendelte el a kormány az alkotmányozás pénzügyi fedezetének biztosítására - olvasható a Magyar Közlönyben szerdán megjelent határozatban. A kabinet az idei költségvetésben a rendkívüli kormányzati intézkedések terhére rendelte el az átcsoportosítást, amiből legnagyobb részben, több mint 705 millió forint értékben a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala részesül. Ötmillió forintot pedig a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Igazgatása kap, dologi kiadásokra.

Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője a Magyar Nemzet szerdai számában megjelent interjúban megerősítette azt a korábbi kijelentését, hogy hamarosan minden magyar állampolgár nyomtatott formában is kézhez kapja az új alaptörvényt. A Fidesz frankcióvezetője szerint azért, hogy mindenki megismerje az alaptörvény végleges verzióját, és "büszkék is legyenek" arra.