Rendbontás nélkül telt el az éjszaka Gyöngyöspatán

Vágólapra másolva!
A rendőrség csütörtöki tájékoztatása szerint nyugodt volt az éjjel Gyöngyöspatán. Keddről szerdára virradóra egy 40-50 tagú, helyi romákból álló társaság verekedett össze a településen tartózkodó önkéntes rendfenntartók négy tagjával.
Vágólapra másolva!

A Gyöngyöspatán kedd este történt tömegverekedés után csütörtökre virradóra nem történt összetűzés a helyi romák és a településen tartózkodó Véderő, Betyársereg és a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tagjai között - közölte a rendőrség csütörtökön.

Kedden éjjel a gyöngyöspatai térfigyelő kamera felvételei szerint egy ittas petőfibányai férfi könnyített magán a Bem utcánál, ezt az ott lakó romák szóvá tették. Erre a férfi provokálta a romákat, majd közéjük ment, és ez után tört ki a verekedés. A rendőrség tájékoztatása szerint mintegy 40-50 fős, kéziszerszámokkal felszerelt tömeg verekedett össze négy férfival. Utóbbiak egyike súlyos, két társa könnyű sérülést szenvedett.

A verekedéssel kapcsolatban eddig három, egy 28, egy 36 és egy 53 éves helyi lakossal szemben indult eljárás felfegyverkezve, csoportosan elkövetett garázdaság megalapozott gyanúja miatt. A 28 éves gyanúsított kihallgatása során elismerte a tett elkövetését.

Szerda délután a kormány benyújtotta a parlamentnek a riadalmat keltők elleni Btk.-szigorítást, erről itt olvashat. Orbán Viktor csütörtökön azt mondta, hogy eddig tartott a türelem, a hatóságok a törvénymódosítás után egy órán belül feloszlatják az önkényes rendfenntartó csoportosulásokat.