Súlyosan megégett egy fiú Szolnokon

Vágólapra másolva!
Életveszélyes égési sérüléssel vittek kórházba egy 14 éves fiút. A nyomozás jelenlegi állása szerint a fiú felmászott egy vasúti kocsira, hozzáért a nagyfeszültségű vezetékhez, és ekkor sérült meg - tájékoztatott a rendőrség. Korábban elterjedtek olyan hírek, hogy a gyermeket esetleg felgyújtották.
Vágólapra másolva!

A mentőket egy lakásba riasztották kora délután Szolnokon, ahol kiderült, hogy a 14 év körüli fiú testfelületének több mint fele megégett, másod- és harmadfokú égési sérülései vannak, ami azt jelenti, hogy életveszélyes sérüléseket szenvedett - közölte az Országos Mentőszolgálat szóvivője.

Győrfi Pál elmondta, hogy a gyermek a helyszínen infúziót, fájdalomcsillapítót kapott, illetve égési sérülésekhez használt speciális kötszerrel látták el. Stabilizálták az állapotát, majd a szolnoki Hetényi Géza Kórházba szállították, ahol úgy döntöttek, hogy a sérült a legjobb helyen a fővárosi Bethesda Gyermekkórházban lenne, mert itt van egy speciális égési centrum, ezért odavitték.

A Jász-Nagy-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a 14 éves fiú felmászott egy vasúti kocsira, közben hozzáért a nagyfeszültségű vezetékhez, és ekkor sérült meg. Az ügyben életveszélyt okozó testi sértés miatt indult eljárás.

Korábban olyan hírek terjedtek el, hogy a fiút az egyik szolnoki bevásárlóközpont parkolójában felgyújtották.