Önbíráskodás miatt áll bíróság előtt Tasnádi Péter

Vágólapra másolva!
A vád szerint zsarolta és megfenyegette adósát Tasnádi Péter, aki kedden ismét bíróság elé állt. Az előzetes letartóztatásban lévő vállalkozót önbíráskodással, rablással és személyi szabadság megsértésével vádolják.
Vágólapra másolva!

Újabb büntetőpere kezdődött Tasnádi Péternek a Pesti Központi Kerületi Bíróságon kedden. A vád szerint "T. Péter vádlott" 2010 májusában tízmillió forintot adott át "T. Gábor sértettnek, aki vállalta, hogy a pénzből aranyat vásárol, majd azt haszonnal értékesíti, amellyel napi, kétnapi rendszerességgel elszámol" a vádlottnak.

A nyomozás során kiderült, hogy Tasnádi Péter - aki jelenleg is előzetes letartóztatásban van - üzleti partnerének pénzt adott, hogy abból vállalkozását finanszírozza. Később üzlettársa azonban a pénzzel csak részben tudott elszámolni, hiánytalanul nem tudott mindent visszafizetni.
A gyanú szerint Tasnádi Péter ezután megfenyegette adósát, akitől ekkor már a valós tartozásnál lényegesen magasabb összeget követelt, egy esetben pedig erőszakkal szerzett vissza némi készpénzt.

Tasnádi Pétert az elmúlt években több bűncselekménnyel meggyanúsították, illetve megvádolták. Tavaly májusban a bíróság első fokon hat év börtönbüntetésre ítélte a vállalkozót, akit többek közt visszaesőként, felbujtóként elkövetett, két rendbeli emberölés előkészületében és két rendbeli életveszélyt okozó testi sértésben találtak bűnösnek. A bűncselekmények nagy részét a bíróság szerint a vállalkozó felbujtóként követte el. A férfi ellen folyó maffiaper évek óta húzódott már, de mivel az ügyész és Tasnádi Péter is fellebbezett az ítélet ellen, az ítélet nem jogerős.