Szobrot kaphat II. János Pál pápa Budapesten

Vágólapra másolva!
Tarlós István főpolgármester azt szeretné, ha "méltó helyet" tudnának találni a lengyel származású pápa, Karol Wojtyla szobrának - közölte kedden a főpolgármesteri hivatal kommunikációs igazgatója. Várhatóan még az önkormányzati ciklus első felében felállíthatják II. János Pál pápa szobrát.
Vágólapra másolva!

Szobrot kaphat a vasárnap Rómában boldoggá avatott II. János Pál pápa Budapesten egy-két éven belül - közölte a főpolgármesteri hivatal kommunikációs igazgatója kedden.

Szűcs Somlyó Mária elmondta, egyelőre nem született döntés arról, hol álljon majd az alkotás, de mint fogalmazott, Tarlós István főpolgármester azt szeretné, ha "méltó helyet" tudnának találni a lengyel származású pápa, Karol Wojtyla szobrának. A kommunikációs igazgató szerint várhatóan még az önkormányzati ciklus első felében felállíthatják boldog II. János Pál pápa budapesti szobrát.

A Fővárosi Közgyűlés április 27-i ülésén - a boldoggá avatás előtt néhány nappal - már döntött arról, hogy a VIII. kerületi Köztársaság tér a jövőben II. János Pál pápa nevét viselje. A 2005-ben, 85 éves korában elhunyt II. János Pált vasárnap a vatikáni Szent Péter téren tartott szentmise keretében avatta boldoggá utóda, XVI. Benedek pápa.