A munka törvénykönyvének változásai miatt sztrájkot szervezne a Liga

Vágólapra másolva!
A Liga szakszervezetek szerint a munka törvénykönyvének módosítása a munkavállalókra nézve hátrányos, és ha a kormány továbbra sem hajlandó az érdekegyeztetésre, akkor a szervezet előkészületeket tesz a sztrájk megszervezésére.
Vágólapra másolva!

Ha a kormány "az eddigi elfogadhatatlan gyakorlatnak megfelelően" az érdekegyeztetés "teljes mellőzésével" folytatja a munka törvénykönyvének módosítását, a Liga Szakszervezetek előkészületeket tesz a figyelmeztető sztrájk megszervezésére - közölte az érdekképviselet szerdán.

A közleményben a szakszervezeti tömörülés hangsúlyozza: felháborítónak tartják, hogy a kormány "egyeztetés nélkül változtat a munkavállalók helyzetén".

A szakszervezet a közleményéhez csatolt szakmai anyagban fejti ki a munka törvénykönyvével kapcsolatos tervezett változtatásokat érintő kifogásait. Ilyen például, hogy a kormány megszüntetné a munkabérről való kötelező írásbeli elszámolást, de az elbocsátási szabályok tervezett módosítását vagy a hat hónapos próbaidőt is hátrányosnak tartják a munkavállalókra nézve. (A Liga által készített szakmai anyagot a szervezet honlapján, itt találja).