Hűtlen kezelés miatt nyomoznak a hortobágyi génmegőrzőnél

Vágólapra másolva!
A cég vezetőit azzal gyanúsítják, hogy földet béreltek a génmegőrzőtől, azt annak gépeivel művelték meg, majd a terményt is neki adták el - írja a Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

Hűtlen kezelés miatt indított nyomozást a Nemzeti Nyomozó Iroda a Hortobágyi Természetvédelmi és Génmegőrző Nonprofit Kft.-nél a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) feljelentése alapján - írja a Magyar Nemzet. A lap szerint a vagyonkezelő a kezelésében lévő társaságnál 158 millió forintos visszaélésre utaló adatokat talált.

A gyanú szerint a cég korábbi vezetői 800 hektár földet béreltek munkáltatójuktól, majd integrációs szerződés alapján a cég gépeivel és alkalmazottaival műveltették meg. A megtermelt takarmányt azután eladták, ugyancsak a génmegőrzőnek.

A földeken folyó biogazdálkodás művelőjeként azonban nem a céget, hanem magukat jelölték meg, így a hektáronkénti 40-80 ezer forintos állami támogatást is ők kapták. A költségeket a cég állta, a bevételek viszont, az MNV vizsgálata szerint a korábbi vezetőket gazdagították, így összesen 158 millió forintos visszaélés történt.