Egerekre panaszkodik egy tescós dolgozó a Magyar Nemzet szerint

Vágólapra másolva!
A Tesco egyes magyarországi áruházait egerek lepték el a Magyar Nemzet meg nem erősített információi szerint. A lap egy birtokába jutott belső levélre hivatkozik, a Tesco szóvivője az [origo]-nak azt mondta, nem érkezett hozzájuk ilyen jelzés, de nem lehet teljesen kizárni, hogy rágcsálók jussanak be az áruházakba.
Vágólapra másolva!

A Tesco több magyarországi áruházában egerek jelentek meg a Magyar Nemzet szerint, amely egy birtokába került dokumentumra hivatkozik. A lap szerint a Tesco minőségbiztosítási vezetőjének emailjéről van szó, amelyben azt írja: "Rengeteg egerünk van az állateledelsoron és a tejsoron. A ti feladatotok evvel kapcsolatban a dolgozók figyelmének a felhívása arra, hogy jelezzék felétek, ha bárhol egérürüléket, megrágott zacskót, netán egeret látnak az éjszakai vagy nappali töltés során."

A Magyar Nemzet szerint a levélből kiderül az is, hogy a rágcsálók okozta kockázattal tisztában vannak a Tescónál, miután a napi szintű kontrollt azért rendelik el, mert tudják, hogy "az egerek miatt bezárhatják az egész áruházat". Az nem derül ki, hogy pontosan melyik áruházról vagy áruházakról van szó.

Az [origo] kérdésére Iglódy-Csató Judit, a Tesco szóvivője azt mondta, egerekkel kapcsolatban hatósági vagy fogyasztói bejelentés nem érkezett hozzájuk, nem tudnak az ügyről. A szóvivő hozzátette, hogy a Tesco - mint minden áruházlánc - érintkezik a külvilággal, ezért nem lehet teljesen kizárni, hogy áruházaiba bejussanak bogarak, falevelek vagy éppen rágcsálók. Ugyanakkor szigorú protokollokkal próbálják minimalizálni ennek esélyét - fogalmazott.

A Tesco pénteken közleményt adott ki az egerekkel kapcsolatban. Eszerint folyamatos rágcsálóirtást és fertőtlenítő takarításokat végeznek áruházaikban, és bár dolgozóik néhányszor találkoztak egerekkel, vásárlói visszajelzéseket nem kaptak. A rovarok és rágcsálók épületbe jutásának elkerülése érdekében ezért például rovar elleni védőhálóval szerelik fel a szellőztetésre szolgáló nyílászárókat, továbbá elektromos rovarcsapdákat is üzemeltetnek, a hulladékot pedig fedett tárolókban tartják. Üzleteiket az ÁNTSZ munkatársai is rendszeresen ellenőrzik, hiányosságokat eddig még nem tártak fel - áll a közleményben.