Milliárdos adócsalás gyanújával nyomoznak a Mecseki Erdészeti Zrt.-nél

2011.05.10. 9:35

Az Új Dunántúli Napló értesülése szerint kétmilliárd forint adót csalhatott el, és jogosulatlanul igényelt vissza áfát a Mecseki Erdészeti Zrt. Az adóhivatal nyomoz az ügyben, és a lap úgy tudja, hogy a cég gazdasági vezetőjét a napokban a munkahelyéről vezették el az adónyomozók.

Adócsalás és más bűncselekmények miatt folytat nyomozást a Mecseki Erdészeti Zrt. gazdálkodásával kapcsolatban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Dél-dunántúli Regionális Bűnügyi Igazgatósága - közölte keddi számában az Új Dunántúli Napló. A lap úgy tudja, hogy a napokban a Mecseki Erdészet gazdasági vezetőjét a munkahelyéről vezették el az adónyomozók.

A NAV Bűnügyi Igazgatóságának adatai szerint a Mecseki Erdészet fiktív okiratok felhasználásával több mint kétmilliárd forint összegben csökkentette adófizetési kötelezettségét, illetve jogosulatlanul igényelt vissza általános forgalmi adót. Az ügyben eddig két embert helyeztek előzetes letartóztatásba, egyikük beismerő vallomást tett. Valószínűsíthető, hogy a továbbiakban a gyanúsítottak köre bővülni fog.

Lázár Andrea, az erdészet sajtószóvivője a Dunántúli Naplónak annyit mondott, hogy hivatalosan azt sem tudják, pontosan milyen ügyben nyomoz a NAV. Csak azt tudják, hogy egy kollégájukat gyanúsítják valamivel, és hogy az ügyben több munkatársukat is kihallgatták - olvasható a baranyai napilapban.

A Dunántúli Napló értesülései szerint egyelőre csak egy baranyai szereplője van a napokban kirobbant ügynek, de elképzelhető, hogy hamarosan olyan pécsi, baranyai emberekhez is eljuthatnak, akik ma már nem dolgoznak az erdészetnél, de korábban az állami cég alkalmazásában álltak.