Blikk: Börtönőrök verték meg a pedofíliával gyanúsított tanárt

Vágólapra másolva!
Megverték, és eltörték a bal karját a börtönőrök annak a dunakeszi tanárnak, aki a gyanú szerint egy osztálykiránduláson szexuális játékokra buzdította a diákjait - írja a katonai ügyészségre hivatkozva a Blikk.
Vágólapra másolva!

Kórházba került az a dunakeszi tanár, akit azzal gyanúsítanak, hogy egy tavaly októberi osztálykiránduláson szexuális játékokra buzdított 10-11 éves gyerekeket - írja a csütörtöki Blikk.

A férfi a váci börtönben kezdte meg az előzetes letartóztatását, a gyanú szerint ott támadtak rá őrei. A Blikk úgy tudja, hogy séta ürügyén megbilincselték, ezután lelökték a lépcsőn, megrugdosták, megverték, majd cellájába visszakísérve tovább bántalmazták. A lap szerint a tanár bal karja eltört, ám ellátást csak másnap kapott, majd átszállították egy másik büntetés-végrehajtási intézetbe.

A történteket a Blikknek a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága is megerősítette, hozzátéve, hogy a váci börtönparancsnok két börtönőrt feljelentett a katonai ügyészségen.

"A budapesti katonai ügyészség múlt pénteken hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás bűntettének a gyanúja miatt rendelt el nyomozást" - mondta a lapnak Balogh Zoltán, a Budapesti Katonai Ügyészség szóvivője. Kamarás Péter ügyvéd a Blikknek azt mondta, a nyomozás elrendelése azt jelenti, hogy van olyan adat és bizonyíték, amely alapján felmerül az, hogy bűncselekményt követtek el.