Bombagyártással vádolt fiatalok a bíróság előtt

Vágólapra másolva!
Tagadta bűnösségét az a kaposvári fiú, aki a vád szerint házilag bombát gyártott, és egy lányt akart felrobbantani. A szerkezetet állítólag barátja, az ügy másodrendű vádlottja hatástalanította.
Vágólapra másolva!

Emberölés előkészületének bűntette és robbanóanyag engedély nélküli előállításának vádjával állítottak bíróság elé két kaposvári fiatalembert. Az elsőrendű vádlott, a 17 éves H. Péter meg akart ölni egy lányt, mert az nem viszonozta érzéseit. Tavaly májusban határozta el, hogy távirányítóval saját készítésű bombát robbant fel abban a parkban, ahová a lány iskola után barátaival járt. A robbanószer elkészítésében segített neki a vele évek óta jó barátságban lévő 20 éves S. Zoltán, aki végül hatástalanította a bombát és értesítette a rendőrséget.

H. Péter a Somogy Megyei Bíróság csütörtöki tárgyalásán tagadta, hogy fel akarta volna robbantani a lányt. Azt mondta: a lány a barátja volt, nem akarta bántani. Állítása szerint először a bomba készítéséről sem volt tudomása, ám később a másodrendű vádlott és barátja beavatták a tervükbe, majd meg is fenyegették, hogy őt is felrobbantják, ha elárulja őket. S. Zoltán bűnösnek mondta magát, vallomást azonban nem akart tenni.

A vádirat szerint a házilag készült bombáról a szakértő megállapította, hogy a szerkezet akár fel is robbanhatott volna. Az ügyészség a két vádlottat, valamint H. Péter 21 éves nővérét közveszély okozása bűntettével is vádolja, mert múlt nyáron egy házilag készített bombával megkíséreltek felgyújtani egy lakást, amiben a lány haragosa lakott. A tüzet az otthon tartózkodó háziak észrevették, és eloltották.