Gyurcsány feljelentést tesz a Magyar Nemzet ellen

Vágólapra másolva!
Az új párt alapításával kacérkodó volt kormányfő szerint a Magyar Nemzet nem rendelkezhetne olyan személyes adatokkal több szocialista politikusról, amilyeneket a lap egyik cikkében nyilvánosságra hozott, ezzel szerinte politikai bűncselekményt követett el az újság.
Vágólapra másolva!

Feljelentést teszünk a Magyar Nemzetben csütörtökön megjelent kimutatás miatt, melyet a lap a szocialista párt néhány tagjáról készített és személyes adatokat tartalmazott - közölte Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció Platform vezetője Szegeden. A volt miniszterelnök, aki a Baloldali páholy elnevezésű rendezvényre érkezett a Tisza-parti városba, hogy az ország helyzetéről és az MSZP, valamint a Demokratikus Koalíció Platform terveiről tartson előadást, sajtótájékoztatóján elmondta: A napilap nem rendelkezhetne ilyen adatokkal, ez politikai bűncselekmény.

A Magyar Nemzet birtokába került részletes tagnyilvántartásból az derül ki, hogy az ötezer főt sem éri el a Gyurcsány-féle demokratikus koalíció tagjainak száma. Az újság részletesen ismerteti, hogy melyik megyében, hány tagja van a platformnak.

Gyurcsány Ferenc volt kormányfő és az MSZP egykori elnöke a múlt héten még úgy fogalmazott, a jövő év második felében dönt arról, hogy marad-e a szocialista pártban vagy "zöldmezős beruházásba kezd", magyarán, új pártot alapít. Tegnap azonban már azt jelezte, hogy továbbra is a szocialista pártban kíván politizálni. Az MSZP frakciója akkor kilenc órás, kemény hangvételű ülésen vitatta meg Gyurcsány pártszavazási kezdeményezését, illetve egy új párt alapításával kapcsolatos törekvéseit. A Magyar Nemzet tudni véli, hogy a bejegyzés alatt álló Demokrata Párt lehet az a politikai szerveződés, amelyben vezető tisztséget tölthet be Gyurcsány Ferenc, aki Facebook-bejegyzésében erre úgy reagált, hogy az MSZP számára foglalták le a Demokrata Párt nevet.

Gyurcsány szerint vadászik rájuk a jobboldal

Gyurcsány Ferenc mai szegedi fellépésén közölte: Úgy látja, hogy a magyar jobboldal változatos eszközökkel és rendületlenül támadja a szocialistákat. Vadásznak rájuk és kémkednek ellenük. "Ami eszköz van a kezünkben, használni fogjuk, hogy megüzenjük: nem olyan országban akarunk élni, ahol ezt megcsinálhatják".

A "vehemens" támadást a politikus a Fidesz népszerűségvesztésének tulajdonította. Mint mondta "utoljára tíz évvel ezelőtt volt ilyen kevés támogatója a Fidesznek, mint most".

"Botka Lászlónak ragyogó karrierje lesz a magyar politikában"

Kérdésre válaszolva elmondta, baráti és kollegiális viszonya van Botka Lászlóval és Ujhelyi Istvánnal. A szegediek az elmúlt nyolc évre büszkék lehetnek, a város szebb lett, mint valaha, és átadták a Makó felé elkerülő utat. Abban, hogy a város sikeres, nagy szerepe volt Szeged polgármesterének, Ujhelyi Istvánnak, az Országgyűlés alelnökének, és a szocialista képviselőknek.

"Úgy tekintek Botka Lászlóra, mint akinek ragyogó karrierje lesz a magyar politikában, megvan hozzá minden tehetsége és képessége."
Arra az újságírói kérdésre, hogy akár Orbán Viktor ellenfele is lehetne-e, úgy válaszolt, "a képzeletünk határtalan".

A Demokratikus Koalíció Platform vezetője mintegy 300 szimpatizáns előtt tartott előadást az ország helyzetéről valamint a jövőbeli tervekről.
Közben a Jobbik helyi szervezete demonstrációt szervezett a politikus ellen.

A csaknem félszáz tüntető dobokkal kísérve és kihangosítóval skandálta, hogy "Gyurcsány takarodj", valamint azt, hogy "hazaáruló!". Néhány transzparens is előkerült, egyiken például a "Hol a pénzünk? Vissza a lopott vagyont!" felirat állt.