Magyar Nemzet: A szakértőknél akadhatott el a Fenyő-ügy fő bizonyítéka

Vágólapra másolva!
Nem a rendőrségen, hanem - az eddigi adatok szerint - a Bűnügyi Szakértői és Kutatóintézetben (BSZKI) akadtak el korábban azok a dokumentumok, amelyek alapján új lendületet vett a Fenyő-gyilkosság nyomozása - írja a Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

Az 1998-as Fenyő-gyilkosság után a helyszínen megtalálták a tettes által hátrahagyott ruhadarabokat, amelyekről februárban derült ki, hogy a bennük azonosított genetikai minta megegyezik Jozef Rohác DNS-ével.

A Nemzeti Nyomozóiroda szóvivője, Bartha László a Magyar Nemzetnek azt mondta, hogy a testület február 7-én kapott informális, majd másnap hivatalos értesítést a BSZKI-tól, és azonnal kiadta a nemzetközi elfogatóparancsot Rohac ellen. A napokban derült ki azonban, hogy a szlovák férfitól két éve, egy másik ügyben elrendelt letartóztatásakor vettek DNS-mintát itthon, és az említett egyezőség már akkor nyilvánvalóvá vált. A Magyar Nemzet szerint a Bűnügyi Szakértői és Kutatóintézetben akadhattak el a dokumentumok.

Az ügyészség is vizsgálatot indított, hogy tisztázza, miért csak hónapokkal a tavaly októberi szabadlábra helyezése után derült ki, hogy DNS-sel bizonyítható Jozef Rohác érintettsége a Fenyő-gyilkosságban.