Tíz százalékponttal csökkent a Fidesz támogatottsága az Ipsos szerint

2011.05.12. 6:41

A Fidesz támogatottsága a januári 34 százalékról májusra 24 százalékra csökkent - közölte új felmérésének eredményeit a Szonda Ipsos a csütörtöki Népszabadságban. Ötven százalék fölött jár azok aránya, akik egyetlen pártot sem választanának.

Áprilisban megakadt, májusban folytatódott a Fidesz táborának csökkenése, a pártoktól elfordulók táborának növekedése - mondta az új felmérést ismertetve Závecz Tibor, a Szonda Ipsos kutatási igazgatója a csütörtöki Népszabadságban.

Az összes választókorú körében a vezető kormánypárt támogatottsága a januári 34 százalékról májusra 24 százalékra esett, azaz a kezdeti 2,7 milliós szavazótábor mostanra 1,9 millióra csökkent. Emellett hatalmasra, az év eleji 43 százalékról 53 százalékra duzzadt azok tábora, akik egyetlen pártot sem választanának. Rendkívül alacsony az aktivitási szint is, mindössze a szavazásra jogosultak 35 százaléka menne el szavazni.

A biztos pártválasztók közül a korábbi 54 százalék helyett 48 százalék szavazna a Fideszre, miközben az MSZP-t a korábbi 20 százalék helyett most 25 százalék választaná. A Jobbik tábora 17 százalékról 15 százalékra, az LMP-é 5 százalékról 7 százalékra változott az Ipsos felmérése szerint. Az Ipsos azt írja, hogy a rendszerváltás óta nem voltak ilyen kevesen a biztos pártválasztók.

KAPCSOLÓDÓ CIKK