Kórházban találta meg a rendőrség a volt dögei polgármestert

Vágólapra másolva!
Kórházban van, és egészségi állapota miatt nem tud börtönbe vonulni a volt dögei polgármester. A férfi ellen elővezetési parancs volt érvényben, mert a múlt héten nem kezdte meg jogerős börtönbüntetésének letöltését.
Vágólapra másolva!

Megtalálták a kisvárdai rendőrök a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság által kiadott elővezetési parancs alapján, a szabadságvesztés megkezdése miatt keresett dögei férfi tartózkodási helyét - írja a police.hu. A férfi jelenleg a megye egyik egészségügyi intézményében van, az orvosi szakvélemény alapján állapota miatt nem elővezethető.

Az [origo] kérdésére, mely szerint a volt dögei polgármesterről van-e szó - aki ellen elővezetési parancsot adtak ki -, a rendőrségi szóvívő csak annyit mondott: tudomása szerint egyetlen dögei állampolgár ellen van ilyen érvényben.

A korábbi polgármesternek a múlt héten kellett volna bevonulnia a börtönbe, mert vesztegetésért jogerősen három év tíz hónapra ítélte a Debreceni Ítélőtábla. Vincze Tibor Ferenc nem kezdte meg szabadságvesztése letöltését, és nem kérte annak elhalasztását sem.

A dögei önkormányzat 2004-ben 225 millió forintot nyert pályázaton uszodaépítésre és iskolafelújításra. A vádirat szerint a polgármester húszmilliót kért egy építési vállalkozótól cserébe azért, hogy a képviselő-testület hat tagja segít lehívni az uniós pénzt. Vincze a vád szerint nyolcmilliót kapott a vállalkozótól. A nyomozó ügyész a polgármester elleni vádat a Hír Tv birtokába jutott, 2006-os hangfelvétellel, tanúvallomásokkal, okiratokkal támasztotta alá. A hangfelvételt az azóta elhunyt építési vállalkozó készítette. Az ügyről részletesen itt olvashat.