Három település tűzoltói megkapják az elmaradt túlóradíjakat

Vágólapra másolva!
Budapest, Kaposvár és Győr önkormányzata megelőlegezi és legkésőbb az év végéig folyósítja is a városhoz tartozó tűzoltók elmaradt túlóradíját.
Vágólapra másolva!

Megegyezett Pintér Sándor belügyminiszter Budapest, Kaposvár és Győr polgármesterével arról, hogy a városok kifizetik a tűzoltók túlórái után járó díjakat. A tárca közleményéből kiderül, hogy az önkormányzatok megelőlegezik, és el is kezdik folyósítani a 2004 és 2007 között elmaradt pénzeket. A Belügyminisztérium az állami tűzoltóságoknál szolgálatot teljesítő állomány részére szintén elkezdi a túlmunkadíjak kifizetését. Első lépésben a járandóságok kamattal megemelt összegének 50 százalékát fizetik ki, a teljes összeget minden érintett tűzoltó az év végéig kapja meg.

A rendvédelmi dolgozók szakszervezetei a múlt hétfőn ültek le tárgyalni Pintér Sándor belügyminiszterrel, azt követően, hogy három nappal korábban egész napos tüntetést tartottak a fővárosban. Pintér az egyeztetésen ismét megígérte, hogy még idén kifizetik a tűzoltóknak a 2004 óta elmaradt túlórapénzeket, amelyek miatt számos per indult.