Adósságrendezési eljárás indul a Heves Megyei Önkormányzatnál

Vágólapra másolva!
Felhalmozódott óriási hitelei miatt adósságrendezési eljárást kért a Heves Megyei Önkormányzatnál egy budapesti cég. Az önkormányzatnak többmilliárdos adóssága van, amiért a korábbi szocialista vezetést hibáztatják.
Vágólapra másolva!

Adósságrendezési eljárás indul a Heves Megyei Önkormányzatnál - közölte Szabó Róbert, a megyei közgyűlés fideszes elnöke hétfőn. Az MTI úgy tudja, hogy egy budapesti cég kérte az adósságrendezési eljárás megindítását a bíróságtól.

Szabó Róbert a közleményében azt írja, hogy tavaly októberben, az önkormányzati választások idején az önkormányzat működési hitele meghaladta az 1,7 milliárd forintot, a teljes adósságállomány az egyéb hitelekkel és követelésekkel, továbbá a svájcifrank-alapú kötvénnyel együtt csaknem hét és fél milliárd forint. Az elnök a korábbi szocialista vezetést hibáztatja a kialakult helyzetért.

Mint írja, az adósságrendezési eljárás lehetőséget ad a felelősök megnevezésére. A biztonságos működés érdekében felveszik a kapcsolatot a pénzügyi gondnokkal, és minden információt a rendelkezésére bocsátanak - áll Szabó Róbert közleményében.