Egy dolgozó kirúgása miatt marasztalta el a Gyermekrák Alapítványt az EBH

2011.05.16. 22:43

Elmarasztalta a Gyermekrák Alapítványt az Egyenlő Bánásmód Hatóság - tudta meg az RTL Klub. Az alapítvány felmondott egy alkalmazottjának, amikor az gyereket akart örökbe fogadni. Az elmarasztaló ítélet jogerős.

Megsértette az egyenlő bánásmód követelményét egy volt alkalmazottjával szemben a Gyermekrák Alapítvány - hangzott el hétfőn az RTL Híradójában. Az alapítvány korábbi irodavezetője tavaly akart örökbe fogadni egy gyermeket, de miután ezt bejelentette, felmondtak neki. Az Egyenlő Bánásmód Hatóság szerint zaklatás is történt a nő örökbefogadási tervei miatt.

Az irodavezető tavaly tavasszal fogadta örökbe kislányát, és erről márciusban szólt a főnökének. Pár nappal később az alapítvány elnöke megszüntette a munkaviszonyát sorozatos késésekre és pontatlan munkavégzésre hivatkozva. Ezután az elnök a gyámhivatalt is felhívta, és utalt arra, hogy nem alkalmas a volt irodavezető a gyermeknevelésre, mert már nincs jövedelme.

Az asszony az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz fordult, és az el is marasztalta a Gyermekrák Alapítványt. Gregor Katalin jogtanácsos szerint az alapítvány a panaszossal szemben megsértette az egyenlő bánásmód követelményét, és zaklatás tényállását valósította meg vele szemben, amikor igyekezett megakadályozni azt, hogy a kérelmező örökbe fogadjon egy kisbabát.

Az alapítványnak a honlapján kellett nyilvánosságra hoznia a hatóság határozatát, amely már jogerős. Az ügyben a munkaügyi per még tart. A Gyermekrák Alapítvány elnöke az RTL Híradónak e-mailben annyit reagált az ügyre, hogy a folyamatban lévő per végleges lezárásáig nem kívánnak nyilatkozni.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK