Aktákért verhettek össze egy környezetvédelmi aktivistát Szikszón

Vágólapra másolva!
Kórházba került egy szikszói környezetvédelmi aktivista, akit ismeretlenek megvertek kedd hajnalban az otthonában. Értékek nem tűntek el, viszont a támadók több iratot is magukkal vittek.
Vágólapra másolva!

Keddre virradóra többen bántalmaztak egy 63 éves ismert környezetvédelmi aktivistát szikszói otthonában - közölte internetes oldalán a rendőrség. A Független Hírügynökség szerint a Szikszói Környezet- és Természetvédelmi Egyesület elnökét verték meg. A férfi súlyos, nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett, állapota kórházi ellátást igényel. Az Encsi Rendőrkapitányság súlyos testi sértés miatt indított eljárást egyelőre ismeretlen elkövetőkkel szemben.

A helyszíni szemle eddigi adatai szerint az elkövetők kutatást végeztek az ingatlanban, azonban értékek - készpénz, ingóságok - nem tűntek el. A férfi elmondása szerint is iratokat kerestek és vittek el a tettesek; mint elmondta, munkájából adódóan korábban is több érdekellentéte, konfliktusa támadt környezetvédelmi tevékenysége miatt.

A Stop.hu 2008 decemberben arról írt, hogy belőttek egy szikszói környezetvédelmi aktivista ablakán. Azt írák, hogy a férfit vélhetően meg akarták félemlíteni, ugyanis a helyi környezetvédelmi egyesület vezetőjeként több feljelentést tett, melyek nyomán többeket komoly pénzbírsággal sújtottak az illetékes hatóságok.

Az Encsi Rendőrkapitányság nagy erőkkel kezdte meg a nyomozást, közleményük szerint kizárható, hogy a bűncselekmény elkövetésének módja beleillene az idősek sérelmére elkövetett támadások profiljába.