Romagyilkosságok: kihallgatják a besenyszögi fegyverrablás két kiskorú sértettjét

Vágólapra másolva!
Az egyes cselekmények bizonyítási eljárásával folytatódik a romagyilkosságok perének tárgyalása, a bíróság meghallgatja a galgagyörki támadás sértettjeit, valamint a besenyszögi fegyverrablás két kiskorú sértettjét is.
Vágólapra másolva!

Kedden kezdődik a romák elleni, hat halálos áldozatot követelő támadássorozat egyes cselekményeinek bizonyítási eljárása a Pest Megyei Bíróságon. Miszori László tanácsvezető bíró kedden délelőtt tanúként meghallgatja a besenyszögi fegyverrablás két kiskorú sértettjét, majd délután két galgagyörki lakos meghallgatását tervezi, akiknek házaira több lövést adtak le a vádlottak.

Az elsőrendű vádlott, K. Árpád és testvére, a másodrendű vádlott K. István már a nyomozati szakaszban elismerte a terhére rótt kilenc cselekményből a 2008. július 21-ei galgagyörki, az augusztus 8-ai piricsei és a szeptember 29-ei tarnabodi fegyveres és Molotov-koktélos támadást, amelyeket a romák közötti félelemkeltés szándékával magyaráztak, és társukként nevezték meg P. Zsolt harmadrendű vádlottat, aki tagadja részvételét a bűncselekményben.

A vádlottak továbbra is tagadják részvételüket a súlyos sérülésekkel vagy halállal végződött támadásokban, de Cs. István negyedrendű vádlott, aki szerződéses katonaként szoros kapcsolatban állt a katonai titkosszolgálattal, részletesen beszélt a 2009. április 22-ei tiszalöki gyilkosságban játszott bűnsegédi szerepéről, míg a nyomozás során az augusztus 3-ai kislétai gyilkosságról tett feltáró vallomást, amelyet a vád szerint a társai követtek el.

A romák elleni támadásokról mindent egy helyen itt talál.