Másodszor már rendőrök vitték a börtönbe a volt dögei polgármestert

Vágólapra másolva!
Megkezdi börtönbüntetését a vesztegetés miatt több mint három évre ítélt volt dögei polgármester. Vincze Ferenc Tibor május elején nem jelent meg a büntetés-végrehajtási intézményben, később egy kórházban találták meg a rendőrök, ám egészségi állapota miatt nem lehetett elővezetni.
Vágólapra másolva!

Csütörtökön bevitték a börtönbe a volt dögei polgármestert. A februárban jogerősen három év tíz hónapos börtönbüntetésre és nyolcmillió forintos vagyonelkobzásra ítélt Vincze Ferenc Tibor ügye még 2007-ben pattant ki, amikor a Hír Tv nyilvánosságra hozott egy 2006-ban készült hangfelvételt, amelyen a polgármester arról beszélget egy építési vállalkozóval, hogy a testület segíteni fog egy helyi beruházáshoz szükséges pályázati pénz lehívásában.

A dögei önkormányzat 2004-ben 225 millió forintot nyert pályázaton uszodaépítésre és iskolafelújításra. A polgármester húszmilliót kért egy építési vállalkozótól cserébe azért, hogy a képviselő-testület hat tagja segítsen lehívni az uniós pénzt. Vincze nyolcmilliót kapott a vállalkozótól.

A volt polgármesternek május elején kellett volna megkezdenie börtönbüntetését, ám nem jelent meg a büntetés-végrehajtási intézetben, és nem is kérte a szabadságvesztés megkezdésének elhalasztását. Vinczét május közepén találták meg a kisvárdai rendőrök egy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei egészségügyi intézményben. Akkor az orvosi szakvélemény szerint állapota miatt nem lehetett elővezetni.